Charlotta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl275 g    358 kcal36 g0,8 g23 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Omenasose, omatekoinen500 g    650 kcal0 g150 g0 g7,5 g
Kuohukerma,valio,2dl500 g    1700 kcal10 g15 g175 g0 g
Maitorahka, milbona (500g)500 g 100 tl33 rl5 dl340 kcal61 g20 g1 g0 g
Sokeri 80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 600 g13 kpl  5,7 dl410 kcal4,9 g91 g0,6 g4,8 g
Vadelma 250 g  25 rl5 dl103 kcal2,5 g10 g2 g9 g
Vanilliinisokeri, teelusikka3 g    12 kcal0 g3 g0 g0 g
Likööri, 15% vol, annos 80g20 g    41 kcal0 g5 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini12 g    42 kcal10 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
3050 g    5134 kcal138 g639 g203 g26 g
Ravintosisältö / annos153 g    258 kcal6,9 g32 g10 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal4,5 g21 g6,7 g0,9 g
Valmista kääretorttu ohjeella "Kääretorttu omenasoseella".

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 3 litran vetoinen) tuorekelmulla.

Leikkaa kääretorttu sentin viipaleiksi ja asettele torttuviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille tiiviisti kiinni toisiinsa.

Valmista täyte: Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita joukkoon rahka, sokerit ja puoli desiä Limoncello sitruunalikööriä.

Kuumenna desi vettä kiehuvaksi.

Puserra liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan veteen.

Sekoita sula liivateseos kerma-rahkaan.

Kääntele joukkoon pilkotut persikat ja tuoreet/pakasteesta sulatetut vadelmat.

Kaada seos kääretorttupaloilla vuorattuun kulhoon.

Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli. Kumoa vadille ja poista kelmu.

Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla tms.