Mätihyydyke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini2 g    7 kcal1,7 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton25 g    5,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kananmuna, keitetty 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g150 g    195 kcal37 g2,3 g3,5 g0 g
Tilli mauste4.6 g    0,8 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Ruohosipuli, tuore7 g  1 rl0,2 dl1,9 kcal0,1 g0,3 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
549 g    520 kcal61 g15 g23 g0,8 g
Ravintosisältö / annos91 g    86 kcal10 g2,5 g3,8 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    95 kcal11 g2,7 g4,2 g0,1 g
Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.