PÄÄRYNÄTORTTU

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Päärynä, punnittu kuorineen 660 g3 kpl   252 kcal1,8 g47 g0,6 g23 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Ingmariini,vähärasvaisempi (Arla), annos 10g70 g    378 kcal0,3 g0,4 g42 g0 g
Maito, Kevyt45 g 9 tl3 rl0,5 dl21 kcal1,4 g2,2 g0,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1164 g    1702 kcal38 g231 g62 g27 g
Ravintosisältö / annos146 g    213 kcal4,7 g29 g7,8 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    146 kcal3,2 g20 g5,3 g2,3 g
Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi palasiksi.

Levitä päärynäpalaset piirakkavuoan pohjalle.

Sekoits kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niiden joukkoon munat, sulatettu ingmariini ja maito.

Kaada taikina päärynöiden päälle.

Paistetaan 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.

Tarjoile vanilja jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.