Intialainen linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green100 g    325 kcal24 g49 g1 g12 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Sipuli (kuorittu)160 g2,9 kpl  1,8 dl43 kcal2,1 g7,7 g0,3 g2,7 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 22 g2 kpl   72 kcal2 g3,1 g5,7 g0,2 g
Hunaja 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl22 kcal0 g5,3 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1921 g    928 kcal32 g97 g40 g28 g
Ravintosisältö / annos1921 g    928 kcal32 g97 g40 g28 g
Ravintosisältö / 100g100 g    48 kcal1,6 g5,1 g2,1 g1,4 g
Lämmitä öljy kattilassa ja kiehauta siinä curryjauhe, jeera, paprikajauhe ja sambal oelek - chilikastiketta kutakin mieleisesi määrä.

Lisää pilkotut vihannekset ja halutessasi valkosipulin kynsi hienonnettuna.

Varo etteivät maustejauheet pääse palamaan.

Lisää kanaliemi (vesi ja kuutiot tai etukäteen valmistettu) sekä tomaattimurska.

Lisää kiehuvaan keittoon linssit ja keitä kunnes ovat kypsiä.

Pyöristä maku hunajalla.