Key Lime Pie
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kondensoitu maito (Markomilk), annos 20g | 397 g | | | | | 1282 kcal | 27 g | 222 g | 32 g | 0 g |
Digestive täysjyvävehnäkeksi | 177 g | | | | | 797 kcal | 12 g | 106 g | 37 g | 5,5 g |
Keltuainen, 20g, annos 20g | 100 g | | | | | 64 kcal | 3,5 g | 0,2 g | 25 g | 0 g |
Sokeri | 12 g | 4 kpl | 3 tl | 1 rl | 0,1 dl | 49 kcal | 0 g | 12 g | 0 g | 0 g |
Limemehu (Tymbark), annos 100g | 100 g | | | | | 48 kcal | 0,1 g | 12 g | 0,1 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 250 g | | | | | 850 kcal | 5 g | 7,5 g | 88 g | 0 g |
Tomusokeri 1dl=60g | 30 g | | | | | 120 kcal | 0 g | 30 g | 0 g | 0 g |
Lime, kuorittu, annos 50g | 50 g | | | | | 18 kcal | 0,3 g | 1,1 g | 0,6 g | 1,4 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 1116 g | | | | | 3228 kcal | 47 g | 391 g | 182 g | 6,9 g |
Ravintosisältö / annos | 112 g | | | | | 324 kcal | 4,8 g | 39 g | 18 g | 0,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 289 kcal | 4,2 g | 35 g | 16 g | 0,6 g |
Key lime -piiras
Noin 8-10 palaa
Floridan Key -saarten oma hedelmä on saanut nimään kantavan piirakan, jonka ihanan ilmava täyte on täynnä raikasta limeä.
Pohja
3 ½ dl hienonnetuja Digestive -keksejä
1 dl sulatettua, suolatonta voita
1 rkl sokeria
Täyte
5 kananmunakeltuaista
1 purkki kondensoitua maitoa (n. 397g)
1 dl puristettua limemehua (n. 4-5 limehedelmää)
1 rkl raastettua limenkuorta
Kuorrutus
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 limehedelmä
TEE NÄIN
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 23-25 cm).
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
Sekoita keksinmurut, voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
Täytä voideltu pohja massalla ja tasoita se lusikalla.
Paista pohjaa 10 minuuttia.
Anna vuoan jäähtyä ritilällä.
Täyte: Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kermaisiksi ja vaaleankeltaisiksi.
Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista.
Lisää limemehu ja limenkuori.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirasta 10 minuuttia ja anna sen jäähtyä ritilällä.
Nosta jäähtynyt piiras pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi,
Ota piiras esille 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.
Poista irtopohjavuoan reunat ja siirrä piiras tarjottimelle, kun se on vielä jäinen.
Kuorruta piiras vatkatulla kerma-tomusokeriseoksella.
Koristele limeviipaleilla.