Key Lime Pie

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kondensoitu maito (Markomilk), annos 20g397 g    1282 kcal27 g222 g32 g0 g
Digestive täysjyvävehnäkeksi177 g    797 kcal12 g106 g37 g5,5 g
Keltuainen, 20g, annos 20g100 g    64 kcal3,5 g0,2 g25 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Limemehu (Tymbark), annos 100g100 g    48 kcal0,1 g12 g0,1 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl250 g    850 kcal5 g7,5 g88 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g30 g    120 kcal0 g30 g0 g0 g
Lime, kuorittu, annos 50g50 g    18 kcal0,3 g1,1 g0,6 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1116 g    3228 kcal47 g391 g182 g6,9 g
Ravintosisältö / annos112 g    324 kcal4,8 g39 g18 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    289 kcal4,2 g35 g16 g0,6 g
Key lime -piiras
Noin 8-10 palaa

Floridan Key -saarten oma hedelmä on saanut nimään kantavan piirakan, jonka ihanan ilmava täyte on täynnä raikasta limeä.

Pohja
3 ½ dl hienonnetuja Digestive -keksejä
1 dl sulatettua, suolatonta voita
1 rkl sokeria

Täyte
5 kananmunakeltuaista
1 purkki kondensoitua maitoa (n. 397g)
1 dl puristettua limemehua (n. 4-5 limehedelmää)
1 rkl raastettua limenkuorta

Kuorrutus
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 limehedelmä

TEE NÄIN

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 23-25 cm).
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla.

Sekoita keksinmurut, voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.

Täytä voideltu pohja massalla ja tasoita se lusikalla.

Paista pohjaa 10 minuuttia.

Anna vuoan jäähtyä ritilällä.

Täyte: Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kermaisiksi ja vaaleankeltaisiksi.

Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista.

Lisää limemehu ja limenkuori.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.

Paista piirasta 10 minuuttia ja anna sen jäähtyä ritilällä.

Nosta jäähtynyt piiras pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi,
Ota piiras esille 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Poista irtopohjavuoan reunat ja siirrä piiras tarjottimelle, kun se on vielä jäinen.

Kuorruta piiras vatkatulla kerma-tomusokeriseoksella.

Koristele limeviipaleilla.