Karpit valkuaisletut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauho, ground almonds (Punnitse&säästä), annos 100g45 g    275 kcal10 g3,1 g25 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 120 g3,4 kpl   51 kcal12 g0,5 g0,1 g0 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Maito, Kevyt50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl23 kcal1,6 g2,4 g0,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
248 g    572 kcal23 g11 g49 g0 g
Ravintosisältö / annos248 g    572 kcal23 g11 g49 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    231 kcal9 g4,5 g20 g0 g
Hyvin koossa pysyvät, rullautuvat letut käyvät myös tortilloihin

kuusi annosta

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.