Kasvisgratiini (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa350 g1 kpl   60 kcal1,4 g8,8 g2,1 g2,4 g
Miniluumutomaatti, annos 250g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g8,3 g0,8 g0 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Maa-artisokka 400 g5,7 kpl   182 kcal2 g33 g0,8 g16 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)200 g    120 kcal2 g9 g8 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa80 g    240 kcal18 g0 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1680 g    754 kcal30 g76 g31 g28 g
Ravintosisältö / annos420 g    188 kcal7,5 g19 g7,7 g6,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal1,8 g4,5 g1,8 g1,6 g
Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.