Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronkäristys 500 g  29 rl5,9 dl710 kcal88 g0 g40 g0 g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g80 g    38 kcal1,2 g5,8 g1 g2,4 g
Sipuli (kuorittu)165 g3 kpl  1,8 dl45 kcal2,1 g7,9 g0,3 g2,8 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g15 g    8,3 kcal0,8 g1,2 g0,1 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 7 g 3,5 tl1 rl 20 kcal0,8 g2,7 g0,2 g1,9 g
Palsternakka 1000 g6,7 kpl   636 kcal5 g118 g4 g45 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)15 g    15 kcal1,1 g2,6 g0,1 g0,3 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)100 g    60 kcal1 g4,5 g4 g0 g
Suola, annos 3g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 5 g 1 tl1/3 rl0,1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g200 g    130 kcal2 g26 g2 g5,2 g
Sokeri 100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2909 g    2191 kcal102 g269 g66 g58 g
Ravintosisältö / annos727 g    547 kcal25 g67 g16 g14 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal3,5 g9 g2,3 g2 g
Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.