Yrttifocaccia

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 400 g 80 tl27 rl4 dl135 kcal12 g20 g0,4 g0 g
Oliiviöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 910 g  91 rl14 dl3122 kcal93 g637 g11 g32 g
Oliiviöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1668 g    4521 kcal112 g665 g147 g35 g
Ravintosisältö / annos1668 g    4521 kcal112 g665 g147 g35 g
Ravintosisältö / 100g100 g    271 kcal6,7 g40 g8,8 g2,1 g
Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)