Juustokakku, keksipohja, päällys liivatteella hyydytetty
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuorineen punnittu | 68 g | 1,1 kpl | | | | 86 kcal | 7,5 g | 0,2 g | 6,1 g | 0 g |
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio) | 400 g | | | | | 132 kcal | 13 g | 20 g | 0 g | 0 g |
Liivatelehti, gelatiini | 10 g | | | | | 35 kcal | 8,6 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ohrakas ohratärkkelys | 21 g | | | | | 77 kcal | 0,1 g | 19 g | 0,1 g | 0,3 g |
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton | 150 g | | | | | 255 kcal | 11 g | 1,5 g | 23 g | 0 g |
Maitorahka, Valio, 0,3 | 250 g | | 50 tl | 17 rl | 2,5 dl | 163 kcal | 28 g | 11 g | 0,8 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 16 g | | | | | 64 kcal | 0 g | 16 g | 0 g | 0 g |
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio) | 125 g | | | | | 41 kcal | 4,1 g | 6,1 g | 0 g | 0 g |
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen | 30 g | | | | | 120 kcal | 2,1 g | 0,6 g | 12 g | 0 g |
Lu digestive 1kpl n. 15g | 120 g | | | | | 540 kcal | 7,8 g | 72 g | 25 g | 3,7 g |
Ananasmurska omassa mehussa (First price), annos 227g | 100 g | | | | | 62 kcal | 0,4 g | 15 g | 0,1 g | 0 g |
Makeutusjauhe, Pirkka | 5 g | | | | | 19 kcal | 0,1 g | 4,6 g | 0 g | 0 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 75 g | | | | | 16 kcal | 0,2 g | 1,2 g | 0 g | 0,1 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 1370 g | | | | | 1609 kcal | 83 g | 166 g | 67 g | 4,1 g |
Ravintosisältö / annos | 1370 g | | | | | 1609 kcal | 83 g | 166 g | 67 g | 4,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 117 kcal | 6,1 g | 12 g | 4,9 g | 0,3 g |
Pohja:
120g (8 kpl) digestive keksiä
30g kevyt levi 40%
100g ananasmurskaa mehuineen
1. Jauha keksit muruiksi, ja nypi rasva muruihin.
2. Painele keksimuru-rasvaseos pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija n. 20-25cm.
3. Lusikoi päälle ananasmurska.
4. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
21g (3 rkl) ohrakasjauhoja
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa
5 liivatelehteä
150g maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 15 %
250g maitorahkaa
1,25 dl rasvatonta maitoa
75 ml sitruunamehua
16g (4 tl) vaniljasokeria
5g (0,5 dl) makeutusjauhetta
1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
2. Valmista täytettä varten maitokiisseli: vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon (4 dl) joukkoon.
Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa liedellä koko ajan vatkaten, anna kiehua 2 min.
3. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan maitokiisseliin.
Anna jäähtyä usein sekoittaen, ettei seos paakkuunnu.
4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka.
Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin jäähdyttyä.
5. Vatkaa lopuksi kylmä maito (1,25 dl) vaahdoksi, sekoita nopeasti täytteen joukkoon ja mausta vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja makeutusjauheella.
6. Kaada seos välittömästi pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli.