Juustokakku, keksipohja, päällys liivatteella hyydytetty

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu68 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio)400 g    132 kcal13 g20 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini10 g    35 kcal8,6 g0 g0 g0 g
Ohrakas ohratärkkelys21 g    77 kcal0,1 g19 g0,1 g0,3 g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton150 g    255 kcal11 g1,5 g23 g0 g
Maitorahka, Valio, 0,3250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio)125 g    41 kcal4,1 g6,1 g0 g0 g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen30 g    120 kcal2,1 g0,6 g12 g0 g
Lu digestive 1kpl n. 15g120 g    540 kcal7,8 g72 g25 g3,7 g
Ananasmurska omassa mehussa (First price), annos 227g100 g    62 kcal0,4 g15 g0,1 g0 g
Makeutusjauhe, Pirkka5 g    19 kcal0,1 g4,6 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton75 g    16 kcal0,2 g1,2 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1370 g    1609 kcal83 g166 g67 g4,1 g
Ravintosisältö / annos1370 g    1609 kcal83 g166 g67 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    117 kcal6,1 g12 g4,9 g0,3 g
Pohja:

120g (8 kpl) digestive keksiä
30g kevyt levi 40%
100g ananasmurskaa mehuineen

1. Jauha keksit muruiksi, ja nypi rasva muruihin.

2. Painele keksimuru-rasvaseos pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija n. 20-25cm.

3. Lusikoi päälle ananasmurska.

4. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

21g (3 rkl) ohrakasjauhoja
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa
5 liivatelehteä
150g maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 15 %
250g maitorahkaa
1,25 dl rasvatonta maitoa
75 ml sitruunamehua
16g (4 tl) vaniljasokeria
5g (0,5 dl) makeutusjauhetta

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

2. Valmista täytettä varten maitokiisseli: vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon (4 dl) joukkoon.

Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa liedellä koko ajan vatkaten, anna kiehua 2 min.
3. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan maitokiisseliin.

Anna jäähtyä usein sekoittaen, ettei seos paakkuunnu.

4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka.

Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin jäähdyttyä.

5. Vatkaa lopuksi kylmä maito (1,25 dl) vaahdoksi, sekoita nopeasti täytteen joukkoon ja mausta vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja makeutusjauheella.

6. Kaada seos välittömästi pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli.