Sitruunapalat valkosuklaa kuorrutteella

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 30 g 6 tl2 rl0,3 dl6,5 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Stevia sweet makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g11 g    31 kcal0 g6,1 g0 g4,4 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Turkkilainen jogurtti (Lindahls), annos 100g50 g    60 kcal1,7 g1,9 g5 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton75 g    120 kcal6 g3 g10 g0 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 23 g 4,5 tl1,5 rl0,2 dl4,9 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Valkosuklaa Bak&Dessert (Fazer), annos 100g50 g    280 kcal3,3 g29 g2 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g120 g    480 kcal0 g120 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
868 g    2912 kcal47 g302 g152 g11 g
Ravintosisältö / annos72 g    242 kcal3,9 g25 g13 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    336 kcal5,4 g35 g18 g1,3 g
*POHJA*
2 dl vettä
200 g voita
4 rkl sitruunan mehua
1:n sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
3 kpl kananmunia
sitruunamehua kostutukseen
*KUORUTUS*
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
100 g voita
200 g valkosuklaata
n.4 dl tomusokeria

*Kiehauta vesi, voi, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.

*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

*Lisää loput pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.

*Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.20 min.

*Kostuta valmis pohja sitruunamehulla.

Valmista kuorrute:
*Sulata 150g valkosuklaasta vesihauteessa miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa kokoajan vahtien.

*Raasta loppu suklaa karkeaksi rouheeksi.

*Vatkaa sitruunamehu, tuorejuusto, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi massaksi.

Lisää jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

Lisää rouhe.

*Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele pinta esim.

strösselillä, valkosuklaarouheella, sokeroiduilla sitruunaviipaleilla tai cocktailkirsikoilla tms.

(kopioitu Kotikokista)