Vappumunkit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 150 g 30 tl10 rl1,5 dl51 kcal4,6 g7,4 g0,2 g0 g
Hiiva 13 g0,3 kpl   10 kcal1,7 g0,1 g0,1 g0,9 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 271 g  27 rl4,2 dl930 kcal28 g190 g3,3 g10 g
Margariini 80 % laktoositon 33 g    227 kcal0,2 g0 g26 g0 g
Kananmuna kuoreton 22 g0,4 kpl   31 kcal2,8 g0,1 g2,3 g0 g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 110 g  7,9 rl1,2 dl968 kcal0,7 g0,4 g109 g0 g
Sokeri 90 g30 kpl23 tl7,5 rl1,1 dl365 kcal0 g90 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
729 g    2744 kcal38 g328 g140 g10 g
Ravintosisältö / annos49 g    185 kcal2,5 g22 g9 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    377 kcal5,2 g45 g19 g1,4 g
Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.