Lanttusupikas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lantturaaste, annos 100g1000 g    250 kcal10 g46 g3 g18 g
Margariini, 60%, Rainbow75 g    413 kcal0,7 g0,7 g45 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 70 g 10 tl3,5 rl1/2 dl211 kcal0,1 g52 g0 g0 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta20 g  2 rl0,3 dl72 kcal2,6 g14 g0,4 g0,7 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 110 g  14 rl2 dl334 kcal10 g61 g2,1 g15 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl335 kcal10 g68 g1,2 g3,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1679 g    1620 kcal33 g243 g52 g38 g
Ravintosisältö / annos105 g    101 kcal2,1 g15 g3,2 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal2 g14 g3,1 g2,3 g
Keitä lanttupalat ja survo ne lisäämällä joukkoon desin verran keitinvettä.

Lisää siirappi, 50 grammaa margariinia ja mausteet.

Tee taikina sekoittamalla puolitoistadesiä vettä, puoli teelusikallista suolaa, kaksi desiä suirjauhoja ja puolitoista desiä vehnäjauhoja.

Jaa taikina 16 osaan.

Kauli taikinasta pyöreitä lättysiä ja täytä ne lanttusurvoksella.

Paista 275-asteisessa uunissa noin vartin verran.

Lisää 25 grammaa margariiniä tilkkaan keitinvettä ja voitele valmiit piirakatat.

Sillä.

Anna piiraiden hautua ja pehvetä tunnin pari ennen nauttimista.