Kikhernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kikherne keitetty 100g270 g    362 kcal24 g49 g7 g12 g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)370 g  25 rl3,7 dl130 kcal3,7 g26 g1,9 g5,2 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Smetana maustamaton (Valio), annos 120g100 g    390 kcal2 g2,5 g42 g0 g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl160 kcal26 g4 g4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1123 g    1693 kcal58 g87 g125 g19 g
Ravintosisältö / annos281 g    424 kcal15 g22 g31 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    151 kcal5,2 g7,8 g11 g1,7 g
Rasvat ja sipulit kattilaan, kuullotetaan hetki.

Tomaattimurska ja kikherneet perään, keitellään 20min.

Sauvasekoittimella sössöksi ja vettä tarpeen mukaan.

Smetanan voi sekoittaa mukaan tässä vaiheessa tai laittaa lautaselle suoraan.

Raejuusto ripotellaan päälle ja eikun syömään.

Isoon nälkään riittää kahdelle.