Omenasorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Omena, Granny Smith750 g    389 kcal0 g88 g5,2 g14 g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g100 g    30 kcal0,7 g11 g0,2 g3 g
Canderel makeutusjauhe15 g    58 kcal0,4 g14 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1165 g    477 kcal1,1 g113 g5,4 g17 g
Ravintosisältö / annos194 g    79 kcal0,2 g19 g0,9 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    41 kcal0,1 g10 g0,5 g1,4 g
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 min. kunnes liemi on siirappimaista.

Jäähdytä.

Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat.

Mittaa omenat, limettimehu ja sokeriliemi tehosekoittimeenja pyöräytä tasaiseksi.

Kaada sose siivilään ja paseeraa siivilän läpi kulhoon.

Sekoita joukkoon muutama tippa vihreää elintarvikeväriä niin saat ihanan raikkaan ulkonäön sorbetille.

Käytä jäätelökonetta tai pakkasta.

Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan.

Anna sorbettimassan olla 6 h pakkasessa ja sekoita 4-5 kertaa sähkövatkaimella kahden ensimmäisen tunnin aikana.

Ota lopuksi sorbetti huoneenlämpöön 10 min ennen tarjoilua.