Churros (Munkkitangot)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Margariini 80 % laktoositon 100 g    700 kcal0,7 g0 g79 g0 g
Mineraalisuola keskiarvo 1.6 g 0,2 tl0,1 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Rypsiöljy 35 g 7 tl2,5 rl0,4 dl310 kcal0 g0 g35 g0 g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 95 g  6,8 rl1 dl836 kcal0,6 g0,4 g94 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
891 g    2970 kcal39 g196 g227 g5,7 g
Ravintosisältö / annos45 g    150 kcal1,9 g10 g11 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    333 kcal4,3 g22 g25 g0,6 g
N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.