Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu185 g3,1 kpl   233 kcal20 g0,6 g17 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100 g    300 kcal23 g0 g23 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g100 g    600 kcal24 g6,6 g54 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g200 g 40 tl13 rl2 dl116 kcal18 g10 g0,4 g0 g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)40 g    228 kcal9 g7,8 g20 g0 g
Seesaminsiemen60 g    338 kcal16 g6,6 g29 g5,2 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 30 g    97 kcal8,7 g2,1 g6 g9 g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti30 g    170 kcal7,4 g4,2 g14 g0 g
Psylliumkuitu, annos 6g6 g    3 kcal0 g0 g0 g5 g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
801 g    2193 kcal127 g42 g173 g20 g
Ravintosisältö / annos67 g    183 kcal11 g3,5 g14 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    274 kcal16 g5,2 g22 g2,4 g
Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.