Hirvipaisti jäisenä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha 1000 g    1124 kcal211 g0 g30 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g55 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 10 g 5 tl1,4 rl 28 kcal1,1 g3,8 g0,3 g2,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1565 g    1152 kcal212 g3,8 g30 g2,7 g
Ravintosisältö / annos1565 g    1152 kcal212 g3,8 g30 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal14 g0,2 g1,9 g0,2 g
Laita jäinen paisti uunin ritilälle ja laita alle astia, johon valumavedet jäävät.

Lait uuni 75-80 asteeseen ja anna sen paistua siinä lämmössä noin 12 tuntia.

Sillä aikaa keitä vedestä (noin 5-7 desiä) , suolasta, soijakastikkeesta, pippureista, rakuunasta ja esim soijakastikkeesta ja/tai liemikuutiosta keitetty liemi.

Anna sen jäähtyä.

Laita paisti liemeen noin 5 tunniksi.

Kääntele sitä tarpeen tullen ja astian koosta riippuen.

Paisti on maukasta lämpimä mutta myös erinomaisen hyvää leikkeleeksi.

Takuuresepti ja tuloksena mureaa lihaa.

Jos haluat vielä mureampaa, vähennä suolan määrä normaalin maustamisen määrään ja laita liha astiaa ja kaada jäisen lihan ylle kiehuva mauste liemi.

Paista aina alle 100-asteisessa uunissa (kiloselle palaselle menee 8-12 tuntia uuninlämmöstä riippuen)