Hirvipaisti jäisenä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Hirvenliha | 1000 g | | | | | 1124 kcal | 211 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 500 g | | 100 tl | 33 rl | 5 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 55 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Mustapippuri | 10 g | | 5 tl | 1,4 rl | | 28 kcal | 1,1 g | 3,8 g | 0,3 g | 2,7 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 1565 g | | | | | 1152 kcal | 212 g | 3,8 g | 30 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / annos | 1565 g | | | | | 1152 kcal | 212 g | 3,8 g | 30 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 74 kcal | 14 g | 0,2 g | 1,9 g | 0,2 g |
Laita jäinen paisti uunin ritilälle ja laita alle astia, johon valumavedet jäävät.
Lait uuni 75-80 asteeseen ja anna sen paistua siinä lämmössä noin 12 tuntia.
Sillä aikaa keitä vedestä (noin 5-7 desiä) , suolasta, soijakastikkeesta, pippureista, rakuunasta ja esim soijakastikkeesta ja/tai liemikuutiosta keitetty liemi.
Anna sen jäähtyä.
Laita paisti liemeen noin 5 tunniksi.
Kääntele sitä tarpeen tullen ja astian koosta riippuen.
Paisti on maukasta lämpimä mutta myös erinomaisen hyvää leikkeleeksi.
Takuuresepti ja tuloksena mureaa lihaa.
Jos haluat vielä mureampaa, vähennä suolan määrä normaalin maustamisen määrään ja laita liha astiaa ja kaada jäisen lihan ylle kiehuva mauste liemi.
Paista aina alle 100-asteisessa uunissa (kiloselle palaselle menee 8-12 tuntia uuninlämmöstä riippuen)