Sieni-pekonirisotto ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)170 g3,1 kpl  1,9 dl46 kcal2,2 g8,2 g0,3 g2,9 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkoviini kuiva 250 g 50 tl17 rl2,5 dl171 kcal0,8 g1,5 g0 g0 g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g200 g    684 kcal14 g156 g0,8 g2,6 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g28 g    17 kcal0,7 g1,4 g2 g0,2 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g180 g    54 kcal1,8 g7,2 g0,5 g0 g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g342 g    410 kcal75 g3,1 g12 g1,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1598 g    1608 kcal95 g178 g41 g7,4 g
Ravintosisältö / annos320 g    322 kcal19 g36 g8,2 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal5,9 g11 g2,6 g0,5 g
Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.