Sämpyläruudut perunalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ohrahiutale 35 g  7 rl1 dl116 kcal2,9 g23 g0,7 g3,2 g
Kaurahiutale 40 g  6,7 rl1 dl150 kcal5,8 g23 g2,9 g4 g
Perunamuusi175 g  15 rl2,1 dl139 kcal2,8 g21 g4,7 g1,4 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g280 g    938 kcal34 g185 g6,7 g23 g
Vehnäjauho puolikarkea 160 g  16 rl2,5 dl549 kcal16 g112 g1,9 g5,6 g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g10 g    32 kcal1,3 g6,1 g0,3 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1271 g    2370 kcal63 g382 g62 g38 g
Ravintosisältö / annos79 g    147 kcal3,9 g24 g3,9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    186 kcal4,9 g30 g4,9 g3 g
Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!