Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton20 g    4,2 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)200 g    330 kcal6 g8 g30 g0 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g600 g    216 kcal5,4 g44 g1,8 g21 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Broileri rintafile,maustamaton450 g    464 kcal104 g0 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1401 g    1276 kcal117 g55 g56 g22 g
Ravintosisältö / annos467 g    425 kcal39 g18 g19 g7,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal8,3 g3,9 g4 g1,5 g
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!