Riista seljanka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peuranliha keskiarvo, annos 100g240 g    377 kcal52 g0 g17 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 400 g    220 kcal6,4 g53 g0,7 g3,4 g
Sieni tatti, hapero 40 g    11 kcal0,7 g1,2 g0,2 g0,8 g
Maustepippuri, annos 1g4 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 5 g 2,5 tl0,7 rl 14 kcal0,5 g1,9 g0,2 g1,3 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk20 g    7,8 kcal0,3 g1,5 g0 g1 g
Vesi2400 g 480 tl160 rl24 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaali, valkokaali120 g    25 kcal1,4 g4,1 g0,2 g2,5 g
Voi, 1 tl, 5 g15 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g4 g    0,8 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g10 g    17 kcal1,7 g2,1 g0,1 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
3524 g    854 kcal66 g79 g31 g15 g
Ravintosisältö / annos705 g    171 kcal13 g16 g6,2 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    24 kcal1,9 g2,2 g0,9 g0,4 g
Kuori perunat sipuli ja porkkana sekä renssaa kaali.

Kuutioi perunat ja sipulit, viipaloi ohuiksi siivuiksi porkkanat, ja suikaloi kaali.

Kuullota kasvikset kattilassa hyvin, pienen voinokareen kera.

Kuutioi peuran liha ja ruskista se pienen voi nokareen kera.

Laita ruskistetut lihat kattilaan.

Lisää vesi, tomaattipüre, yrtit joista listalta puuttui lipstikka 2 lehteä ja laakerinlehti 4 lehteä.

Niin ja lisää sienet, mulla ne oli kuivia mustiatorvisieniä kuivana toi määrä.

Lisää muutkin mausteet.

Keitä hiljaisella tulella kypsäksi.

Nauti joko smetanalla tai ilman.

Seuraavana päivänä aina parempaa.

tämä on aika syksyinen tai talvinen ohje.

Mutta mulla se oli mitä kaapistalöytyy..