Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, pasta 200 g  25 rl3,6 dl655 kcal20 g133 g2,2 g6,7 g
Sipuli (kuorittu)54 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Oliiviöljy 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Sinappi, Dijon, 1 tl32 g 6,4 tl2 rl0,3 dl45 kcal1,5 g2,9 g3 g0 g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g11 g    31 kcal0,9 g1,9 g2,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lehtiselleri 118 g0,3 kpl  2,4 dl15 kcal1,3 g1,3 g0,2 g1,2 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Tilli, tuore 5 g  1,7 rl 1,5 kcal0,2 g0 g0 g0,1 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Tonnikala öljyssä(pirkka)300 g  30 rl5,5 dl630 kcal72 g0 g39 g0 g
Tilli, tuore 6 g  2 rl 1,8 kcal0,2 g0,1 g0 g0,1 g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g20 g    3 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0 g
Sitruuna 100g100 g    36 kcal0,6 g6 g1,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1408 g    1920 kcal99 g149 g102 g9 g
Ravintosisältö / annos352 g    480 kcal25 g37 g25 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal7 g11 g7,2 g0,7 g
200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens