Linssi-papukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Sipuli 250 g4,6 kpl  2,8 dl76 kcal3,1 g12 g0,5 g4,3 g
Rajah Mild Curry Paste (10g)40 g    57 kcal1,6 g3,5 g4,1 g0 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Linssi, vihreä, go green120 g    406 kcal35 g68 g1,2 g37 g
Vesi, vesijohtovesi 120 g 24 tl8 rl1,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g160 g    464 kcal35 g70 g3,2 g26 g
Vesi, vesijohtovesi 160 g 32 tl11 rl1,6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2495 g    1403 kcal82 g202 g26 g82 g
Ravintosisältö / annos312 g    175 kcal10 g25 g3,2 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal3,3 g8,1 g1 g3,3 g
Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.