Mustikkarahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1343 kcal2,3 g1,7 g150 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 180 g3,3 kpl   257 kcal23 g0,5 g19 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Grahamjauho 248 g 83 tl28 rl4,5 dl812 kcal26 g150 g5,4 g25 g
Mustikka metsä- 1000 g  83 rl17 dl440 kcal5 g64 g6 g33 g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g200 g    234 kcal5,6 g8 g20 g0 g
Rahka Milbona500 g    340 kcal61 g20 g1 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5 g    6 kcal0 g1,5 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 180 g3 kpl   226 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
3192 g    6041 kcal172 g790 g221 g68 g
Ravintosisältö / annos199 g    377 kcal11 g49 g14 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    189 kcal5,4 g25 g6,9 g2,1 g
Valmistusaika 1 tunti
Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää joukkoon muna.

Sekoita taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja sooda.

Levitä taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan.

Levitä mustikat taikinalle ja kaada maustettu kermaviili- tai rahkaseos niiden päälle.

Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia vuoan koosta riippuen.