Muikkupata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Muikku järvi 500 g20 kpl   538 kcal95 g0 g17 g0 g
Savupekoni,raaka (Dulano), annos 100g250 g    758 kcal48 g1,3 g63 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Suola, annos 3g18 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 6 g 3 tl0,9 rl 17 kcal0,7 g2,3 g0,2 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
974 g    1407 kcal145 g9 g80 g3,3 g
Ravintosisältö / annos162 g    234 kcal24 g1,5 g13 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    144 kcal15 g0,9 g8,2 g0,3 g
500 g Muikkua (raaka)
250 g savupekonia (paistettu/raaka)
100 g sipulia (kuorittu)
1dl Valkoviiniä (kuiva)
18 g suolaa (ohjeessa, mutta oman maun mukaan)
noin 6 g mustapippuria.

Elikäs.

Ensin vuoalle pohjalle muikkua ja suolaa, väliin savupekonia ja sipulia.

Tätä niin kauan, kunnes tavara loppuu.

Tämän jälkeen valkoviiniä kivasti ja mustapippuria.

Uuniin noin 175 asteeseen, tunniksi.

Jos kala vaikuttaa vielä vähän raa'alta, niin kauemmin.

Seurailla kannattaa.