Kanaherkkulihapullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kariniemen kananpojan paistijauheliha 400 g/rasia400 g    560 kcal68 g0 g32 g0 g
Paprika, punainen145 g    37 kcal1,3 g6,7 g0,6 g2,9 g
Kesäkurpitsa zucchini 189 g0,5 kpl   34 kcal1,1 g4,7 g0,8 g1,3 g
Pizzajuustoraaste, annos 360g100 g    280 kcal31 g0 g17 g0 g
Soijakastike 20 g 3,3 tl1,1 rl0,2 dl12 kcal1 g1,9 g0 g0 g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g10 g    6 kcal0,3 g1,5 g0 g0 g
Paprikajauhe 10 g 5 tl1,7 rl 32 kcal1,5 g1,8 g1,3 g3,7 g
Mustapippuri 5 g 2,5 tl0,7 rl 14 kcal0,5 g1,9 g0,2 g1,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
979 g    1003 kcal106 g23 g52 g11 g
Ravintosisältö / annos196 g    201 kcal21 g4,7 g10 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    102 kcal11 g2,4 g5,3 g1,1 g
Sekoita keskenään kanan jauheliha, raastettu kesäkurpitsa ja pieniksi pilkottu paprika, juustoraaste, pilkottu sipuli (pakastettu pilkottu sipuli on suosikkini, käy ihan hyvin tähän), soijakastike ja muut mausteet oman maun mukaan.

Itse käytän Kenwoodia sekoittamiseen ja se on kätevä kaveri.

Paista voissa tai oliiviöljyssä makusi mukaan tasaisella keskilämmöllä (3) niin ei kärähdä herkästi.

Paistaminen kestää pidempään sillä mutta ei käräytä herkästi.

Yllättävän hyvä oli tämä muunnos karppausohjeesta.

Broilerin liha on vaikeampi käsissä pyöritellä mutta sai silti koossa pidettyä.