Raparperimustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl34 kcal3,1 g5 g0,1 g0 g
Maito rasvaton 200ml100 g    33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Mustikka metsä- 250 g  21 rl4,2 dl110 kcal1,3 g16 g1,5 g8,3 g
Raparperi 180 g1,1 kpl  3 dl61 kcal1,2 g10 g0,2 g2,5 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1480 g    3658 kcal58 g524 g137 g22 g
Ravintosisältö / annos123 g    304 kcal4,8 g44 g11 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal3,9 g35 g9 g1,5 g
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää voisula, kuohukerma ja maito, sekoita.

Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja pilko raparperi.

Laita raparperin palat ja mansikat taikinan päälle piirasvuokaan.

Nypi pehmeä rasva, sokeri ja vehnäjauhot ja ripottele päällimmäiseksi piirakkavuokaan.

Paista 200 asteessa n.30min.

tarjoile vanilja jäätelön tai creme vanillan kera.