Kirjolohivuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Kirjolohifilee 750 g1,5 kpl   1240 kcal126 g0 g83 g0 g
Maito, Kevyt600 g 120 tl40 rl6 dl276 kcal19 g29 g9 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Tilli, tuore 100 g  33 rl 30 kcal3,7 g0,9 g0,8 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2560 g    2464 kcal181 g185 g106 g12 g
Ravintosisältö / annos427 g    411 kcal30 g31 g18 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal7,1 g7,2 g4,1 g0,5 g
1kg perunoita
750g kirjolohi filettä
6dl maitoa
2 munaa
nippu tilliä
suolaa
sitruunapippuria
Kuori ja suikaloi perunat
Leikkaa lohifilee ohuiksi siivuiksi
Silppua tilli
Lado uunivuokaan perunasuikaleita kerros ja niiden päälle lohi siivuja sekä tilliä.

Toista edellinen ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi vielä perunoita.

Sekoita kulhossa munat ja maito ja lisää niiden joukkoon suolaa ja sitruunapippuria makusi mukaan.

Kaada seos vuokaan perunoiden, lohen ja tillin joukkoon.

Paista ruokaa 175 asteisessa uunissa uunin alatasolla 1 tunti.

Nosta ruoka uunin keskitasolle ja jatka vielä paistamista n. 20min.