Lohikeitto Kipparikermalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 400 g6,7 kpl   305 kcal7,5 g62 g0,8 g4 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkana 118 g1,8 kpl   39 kcal0,7 g6,6 g0,2 g3 g
Vesi, vesijohtovesi 450 g 90 tl30 rl4,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lohifilee 440 g    859 kcal82 g0 g59 g0 g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g250 g    275 kcal5,8 g10 g25 g0 g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g100 g    80 kcal1,5 g6,7 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1958 g    1618 kcal100 g95 g91 g10 g
Ravintosisältö / annos490 g    405 kcal25 g24 g23 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal5,1 g4,8 g4,6 g0,5 g
Puikulaperunoita
1,5 sipulia
2 porkkanaa
4,5 dl vettä
suolaa
mustapippureita
1 prk Kippari ruokakerma 10%
1 dl Kerma 5%
440 g lohifilettä
tuoretta tilliä

Lohko perunat, sipulit ja porkkanaat ja keitä vedessä lähes kypsiksi.

Lisää suolaa ja mustapippuria.

Lisää Kippari ja Ruoka 5% (vain 1dl).

Lisää lohipalat ja tuore tillisilppu.

Keitä vielä hetki niin että kala kypsyy.