Mansikka-Raparperi Vispipuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mansikka 500 g  50 rl10 dl233 kcal2,5 g42 g1 g10 g
Raparperi 200 g1,2 kpl  3,3 dl67 kcal1,4 g11 g0,2 g2,8 g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g120 g    432 kcal14 g84 g2,9 g4,8 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1860 g    895 kcal18 g177 g4,1 g17 g
Ravintosisältö / annos465 g    224 kcal4,6 g44 g1 g4,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    48 kcal1 g10 g0,2 g0,9 g
1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.