Liha-kiinankaalipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 225 g 45 tl16 rl2,5 dl1990 kcal0 g0 g225 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g700 g    2345 kcal84 g462 g17 g57 g
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g400 g    680 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Kiinankaali 400 g0,5 kpl  16 dl80 kcal6,2 g9 g1,2 g3,6 g
Ruokasuola jodioitu 13 g 1,9 tl0,7 rl0,1 dl0,3 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Nallekarkki, keskiarvo50 g    161 kcal3 g38 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
2299 g    5464 kcal183 g523 g293 g65 g
Ravintosisältö / annos96 g    228 kcal7,6 g22 g12 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    238 kcal8 g23 g13 g2,8 g
Valmista ensin täyte.

Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja hienonnettu sipuli isolla pannulla.

Mausta ja anna hautua hetken aikaa.

Anna jäähtyä.

Suikaloi kiinankaali ja silppua vaalea osa halutessasi vielä pienemmäksi.

Höyrytä kiinankaalia niin että menee kokoon mutta säilyttää kauniin värinsä.

Jäähdytä kylmässä juoksevan veden alla.

Sekoita jauheliha joukkoon.

Voit lisätä kiinankaalisilpun myös jauheliha joukkoon sen jälkeen kun jauheliha on saanut vähän väriä.

Silloin kiinankaalin väri ei säily yhtä kauniina kuin höyryttämällä.

Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää joukkoon kylmä vesi.

Rasva jäähtyy silloin huoneen lämpöiseksi.

Lisää sekaan 1/3 munasta (loput tarvitaan voitelemiseen) ja suola, sokeri sekä murustettu hiiva.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot vähitellen tukevalla kauhalla sekoittaen.

Vaivaa 1-2 minuuttia kauhalla.

Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin paperin kokoisiksi levyiksi.

Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa.

Vedä toinen taikina leivinpaperin kanssa uunipellille ja levitä jäähtynyt täyte tasaisesti päälle.

Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperia avuksi käyttäen ja irrota paperi varovasti.

Nipistä reunat kiinni ja painele haarukalla.

Voitele pinta kananmunalla ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa uunin toiseksi allimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Vedä vähän jäähtynyt piirakka ison leikkuulaudan päälel ja leikkaa 24 palaksi tai sen mukaan minkä kokoinen piirakka on. Nauti piirakan kanssa liha-kana tai kasvislientä tai kevyttä keittoa (tai salaattia)