Broileri-juustonaksugratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juustonaksu 150 g50 kpl  21 dl819 kcal14 g80 g50 g1,8 g
Rypsiöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g500 g    415 kcal80 g8,5 g5 g3 g
Valkosipuli 3.5 g0,9 kpl   3,8 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Voi 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl181 kcal0,3 g0,1 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 33 g  3,3 rl1/2 dl112 kcal3,3 g23 g0,4 g1,1 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 500 g 100 tl33 rl5 dl228 kcal15 g24 g7,5 g0 g
Suola, annos 3g0.2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper100 g    290 kcal26 g0 g21 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1972 g    2226 kcal143 g157 g111 g13 g
Ravintosisältö / annos394 g    445 kcal29 g31 g22 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal7,2 g8 g5,6 g0,7 g
150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.