Jauheliha-makaronipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Tumma makarooni (Torino)270 g    945 kcal43 g173 g7 g16 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 250 g   4,2 dl258 kcal8,6 g45 g2,7 g7,2 g
Ketsuppi 60 g 12 tl3,3 rl1/2 dl55 kcal0,8 g12 g0,2 g0,7 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1671 g    2104 kcal131 g235 g67 g26 g
Ravintosisältö / annos418 g    526 kcal33 g59 g17 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    126 kcal7,8 g14 g4 g1,6 g
1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.