Parsasalaatti (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hunaja 60 g 8,6 tl3 rl0,4 dl198 kcal0,3 g49 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Tankoparsa, vihreä500 g    60 kcal6,5 g6 g1 g18 g
Parsa 500 g71 kpl  9 dl78 kcal6,4 g6 g1 g7,5 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Miniluumutomaatti, annos 250g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g8,3 g0,8 g0 g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g3 g    0,6 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Ruohosipuli, tuore100 g  14 rl2,5 dl27 kcal1,4 g3,8 g0,6 g1,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1528 g    534 kcal18 g78 g14 g28 g
Ravintosisältö / annos382 g    134 kcal4,4 g20 g3,4 g7,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    35 kcal1,2 g5,1 g0,9 g1,9 g
Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.