Makaronilaatikko (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 400 g   5,3 dl1112 kcal106 g0,1 g77 g0 g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g300 g    324 kcal11 g63 g2,7 g3,9 g
Kananmuna 50g(kpl)150 g    189 kcal17 g0,5 g14 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Puolukka 200 g  17 rl3,3 dl78 kcal0,9 g14 g1 g5,2 g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g100 g    390 kcal0 g98 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1709 g    2277 kcal152 g203 g94 g10 g
Ravintosisältö / annos427 g    569 kcal38 g51 g24 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal8,9 g12 g5,5 g0,6 g
400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.