Kampasimpukat ja kvinoa (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kampasimpukka, annos 30g360 g    312 kcal60 g8,3 g2,5 g0 g
Kvinoa, jyvät200 g    748 kcal26 g138 g12 g12 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Persilja 100 g  50 rl 27 kcal1,4 g1,1 g0,2 g8 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g50 g    14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Parmesan tuore raastettu (Castelli parmigiano reggiano), annos 70g100 g    392 kcal33 g0 g28 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1528 g    1681 kcal128 g160 g57 g21 g
Ravintosisältö / annos382 g    420 kcal32 g40 g14 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    110 kcal8,4 g10 g3,7 g1,4 g
Ainekset:

12 kpl Kampasimpukka
200 g Quinoa
5 dl vesi
1 pnt Lehtipersilja
1/2 pnt kevätsipuli
1 dl Parmesanraaste
2 dl Maito Rasvaton

Rypsiöljyä paistamiseen
Suola ja mustapippuri maustamiseen

Ohje:

Lisää quinoat kiehuvaan veteen ja anna hautua 15- 20 minuuttia.

Lisää maito ja parmesanraaste toiseen kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä sekoittaen.

Leikkaa persilja ja ruohosipuli pieniksi.

Kuumenna paistinpannu levyllä ja lisää öljy, paista kampasimpukat molemminpuolin nopeasti, mausta suolalla.

Poraa sauvasekoittimella parmesanmaito kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kevätsipuli ja persilja keitetyn quinoan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele lautaselle ja tarjoile.