Mustikkakukko eli Rättänä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo125 g    888 kcal0,4 g0,3 g100 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g250 g    763 kcal24 g153 g5 g36 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Sokeri42 g14 kpl11 tl3,5 rl0,5 dl171 kcal0 g42 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5 g  1/2 rl0,1 dl17 kcal0 g4,1 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
690 g    2266 kcal26 g297 g106 g42 g
Ravintosisältö / annos115 g    378 kcal4,3 g50 g18 g7,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    329 kcal3,7 g43 g15 g6,1 g
1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera