Maatuskamaan kualjkiäryleet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali400 g    84 kcal4,8 g14 g0,8 g8,4 g
Täysjyväohra (Torino), annos 65g86 g    284 kcal10 g57 g1,7 g10 g
Soijarouhe, tumma, 30g60 g    194 kcal30 g18 g0,3 g3,3 g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g6 g    15 kcal0,7 g0,2 g1,3 g0,1 g
Sipuli 84 g1,5 kpl  0,9 dl25 kcal1,1 g4 g0,2 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
636 g    602 kcal46 g93 g4,3 g23 g
Ravintosisältö / annos71 g    67 kcal5,1 g10 g0,5 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    95 kcal7,2 g15 g0,7 g3,6 g
Valkokaalin sijaan savoijinkaalia, ei vain löytynyt ravintotietoja.

Keitä pienehköä kaalia puolessa kattilallisessa vettä kannen alla noin 5min, kuori lehtiä sen minkä saa irtoamaan ehjinä, jatka sitten keittämistä muutama minuutti jotta syvemmällä olevat lehdet pehmenevät irroitettaviksi myös.

Toista tarvittaessa.

Keitä ohrasuurimoita ja soijarouhetta cayennepippurilla maustetussa liemikuutiovedessä, sellaisessa määrässä vettä että imeytyy ohra/soijaseokseen.

Täytä kaalinlehdet seoksella, asettele uunivuokaan ja laita vähän vettä tai kermaa kääryleiden päälle ja paista uunissa kunnes pinta rusehtaa.

Oikeasti pinnalle pitäisi laittaa tummaa siirappia ennen uuniin menoa, mutta laihistellessa jätin sen pois.