Pehmeä mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 480 g  48 rl7,4 dl1647 kcal49 g336 g5,8 g17 g
Hienosokeri (Euro shopper), annos 3g270 g    1096 kcal0 g270 g0 g0 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Voi 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1814 kcal3 g1 g203 g0 g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)200 g    64 kcal6 g9 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 60 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Mustikka metsä- 800 g  67 rl13 dl352 kcal4 g51 g4,8 g26 g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 500 g 100 tl33 rl5 dl297 kcal49 g15 g2 g0 g
Hienosokeri (Euro shopper), annos 3g180 g    731 kcal0 g180 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12 g    48 kcal0 g12 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2883 g    6342 kcal134 g884 g234 g43 g
Ravintosisältö / annos96 g    211 kcal4,4 g29 g7,8 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    220 kcal4,6 g31 g8,1 g1,5 g
Sekoita kuivat aineet, ota syrjään n.1/3 murusta.

Lisää sultettu rasva suurempaan määrään jauhoja.

Nypi sekaisin lisää piimä ja kananmuna.

Levitä pohjataikina uunipannulle, päälle mustikat.

Sekoita rahkan joukkoon kananmunat v. sokeri ja sokeri, kaada seos mustikoiden päälle, lopuksi muruseos tämän päälle.

Paista 175 n. puoli tuntia.