Kolmen juuston makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Torino tumma proteiinipasta plus315 g    1071 kcal73 g167 g12 g19 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli 120 g2,2 kpl  1,3 dl36 kcal1,5 g5,8 g0,2 g2 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g250 g    300 kcal8,5 g9 g25 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g85 g    238 kcal16 g0 g19 g0 g
Juusto, cheddar 188 g9 kpl   776 kcal48 g0,2 g65 g0 g
Emmental juustoraaste valio50 g    195 kcal15 g0 g15 g0 g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1 g    1,7 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Lihaliemikuutio extra (Maggi), annos 10g10 g    30 kcal1,6 g0,7 g2,3 g0 g
Kananmuna, omega, 1 kpl55 g    72 kcal7,2 g0,2 g4,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1494 g    3405 kcal248 g187 g182 g21 g
Ravintosisältö / annos249 g    568 kcal41 g31 g30 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    228 kcal17 g12 g12 g1,4 g
7dl Torino tumma proteiinipasta plus
400g naudan 10% jauhelihaa
2 keskikokoista sipulia
n. 5 valkosipulin kynttä
2,5dl Valio Kolmen Juuston ruokakermaa
1/3 pakettia perinteistä Koskenlaskija sulatejuustoa
kananmuna
n. 200g cheddaria raastettuna
(korppujauhoja)

1. Keitä pasta lihaliemessä.

2. Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota.

Mausta maun mukaan.

3. Kuumenna ruokakerma miedolla lämmöllä ja sulata sekaan murennettu Koskenlaskija sekä 1/4 raastetusta cheddarista.

Viilennä altaassa, joka on täytetty kylmällä vedellä ja lisää kananmuna.

5. Lisää ainekset voideltuun uunivuokaan ja lisää "munamaito".

Ripottele päälle loppu cheddarraaste ja halutessasi muutakin juustoa.

Viimeisenä voi halutessaan laittaa vielä vähän korppujauhoja, se antaa laatikolle rapean kuoren.

Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes näyttää valmiilta.