Thaimaalainen hedelmäkeitto vaniljavaahdolla (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Trooppinen hedelmäsekoitus (pakaste) (Pirkka), annos 200g250 g    135 kcal1,5 g33 g0,8 g3,5 g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g150 g    51 kcal1,5 g6,1 g1,5 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Chili paprika punainen45 g    18 kcal0,9 g4,1 g0 g0 g
Kiisseli, vaniljakastike 10 g  2/3 rl0,1 dl7,9 kcal0,4 g1 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
555 g    212 kcal4,3 g44 g2,5 g3,5 g
Ravintosisältö / annos139 g    53 kcal1,1 g11 g0,6 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal0,8 g7,9 g0,5 g0,6 g
1pss Eksoottinen hedelmäsekoitus (250g)
1pss Vadelma, pakaste (150g)
1tlk Vaniljakastike, vaahtoutuva 12%-rasvaa
1kpl Keltainen Chili
1dl Vettä

Laita vesi ja pieneksi pilkottu chili (siemenet poistettu) kattilaan ja kuumenna.

Lisää eksoottinen hedelmäsekoitus sekä vadelmat jäisenä ja anna lämmetä hiljalleen, välillä sekoittaen.

Kun keitto kiehahtaa, aja se sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi toiseen astiaan jäähtymään.

Vispaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Laita 1,5dl kylmää keittoa lautasen pohjalle ja tee lusikan avulla kaunis vaniljapallo vaahdosta.

Koristele halutessasi mintunlehdellä.