Thaimaalainen kalakeitto (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Siika, 1 filee= 75g400 g    400 kcal69 g0 g14 g0 g
Täysjyvänuudelit (Blue dragon), annos 50g125 g    400 kcal16 g79 g2,5 g10 g
Porkkana 65 g1 kpl   21 kcal0,4 g3,6 g0,1 g1,7 g
Punasipuli, kuorittu, 100g55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Chili paprika punainen90 g    36 kcal1,8 g8,1 g0 g0 g
Fenkoli, annos 100g100 g    31 kcal1,2 g7,3 g0,2 g3,1 g
Parsakaali, keitetty, suolaton 150 g3 kpl  2,7 dl53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Kastike, Thai Sweet Chili (Pirkka)20 g    38 kcal0,1 g9 g0,1 g0,8 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2015 g    1002 kcal96 g114 g17 g21 g
Ravintosisältö / annos504 g    251 kcal24 g29 g4,3 g5,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal4,7 g5,7 g0,9 g1 g
400g valkolihaista vähärasvaista kalaa (esim siika, kolja)
125g täysjyvänuudelia
1kpl porkkana
1kpl punasipuli
2kpl Punainen chili
1kpl Fenkoli
150g parsakaali
10g inkivääri
3rkl Kalakastike (Fish sauce)
1rkl SweetChili-kastike
1L vettä

Laita vesi, SweetChili-kastike, kalakastike ja inkivääri kattilaan ja kiehauta.

Anna kiehua pienellä lämmöllä 15min.

Samalla kun liemi kiehuu leikkaa porkkana, punasipulit, chilit (poista siemenet), fenkoli ja parsakaali pieneksi kuutioksi.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja kiehauta uudelleen.

Lisää pilkotut vihannekset ja anna vielä kiehua 5min.

Murskaa nuudeli-levy pienemmäksi ja lisää keittoon.

Kypsytä vielä 5min, tai niin että nuudeli on kypsää.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta kalakastikkeella ja sweet chilillä jos tarpeen.

Paista kala kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pannu on riittävän kuuma kun et pysty pitämään kättä pannun yllä 5sekuntia pitempään.

Laita paistettu kala lautasen pohjalle ja lusikoi soppaa päälle.

Nauti hyvän leivän kanssa.