Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Siika 300 g0,3 kpl   301 kcal52 g0 g10 g0 g
Chili paprika punainen45 g    18 kcal0,9 g4,1 g0 g0 g
Luumutomaatti pirkka, 83g200 g    40 kcal1,2 g7,6 g0,6 g12 g
Punasipuli, kuorittu, 100g30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Ruohosipuli, tuore50 g  7,1 rl1,3 dl14 kcal0,7 g1,9 g0,3 g0,6 g
Lime, kuorittu, annos 50g30 g    11 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0,8 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Korianteri, tuore, annos 20g5 g    1 kcal0,1 g0,2 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
666 g    395 kcal55 g16 g12 g14 g
Ravintosisältö / annos167 g    99 kcal14 g4,1 g2,9 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal8,3 g2,4 g1,7 g2,2 g
300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.