Lanttu-Juustopaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 700 g    202 kcal7 g32 g2,1 g13 g
Juustoraaste emmental punaleima150 g    585 kcal44 g0 g45 g0 g
Juusto, sinihomejuusto, rasvaa 17 %, aura 50 g    130 kcal14 g0 g8,5 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300 g 60 tl20 rl3 dl990 kcal6 g9 g105 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1200 g    1907 kcal70 g41 g161 g13 g
Ravintosisältö / annos300 g    477 kcal18 g10 g40 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    159 kcal5,8 g3,4 g13 g1 g
Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Kuori lantut, suikaloi.

Lado suikaleet, 2/3 osa juustoraasteesta, sinihomejuusto ja mausteet kerroksittain uunivuokaan.

Kaada kermaa vuokaan siten, että suikaleet peittyvät.

Peitä vuoka kannella tai foliolla, uuniin 1/2 tunniksi.

Vuoka pois uunista, lisää loput juustoraasteesta.

Gratinoi 20-30 min uunissa ilman kantta.

Anna vetäytyä parikymmentä minuuttia ennen tarjoulua, kannen alla.