Timon kermainen lohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g360 g5,1 kpl   216 kcal5,4 g47 g0,4 g3,2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Lohifileepalat (Findus)600 g    780 kcal126 g3 g30 g0 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Kalaliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,2 g7,5 g3,1 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Maustepippuri, annos 1g8 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2295 g    1590 kcal140 g82 g77 g7,9 g
Ravintosisältö / annos383 g    265 kcal23 g14 g13 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal6,1 g3,6 g3,4 g0,3 g
Kuori ja pilko kasvikset.

Sulata 2 rkl voita kattilaan ja anna kasvisten hautua muutama minuutti.

Ripottele vehnäjauho kasvisten päälle ja sekoita.

Lisää vesi, kalaliemikuutiot ja maustepippurit.

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileesta nahka ja keikkaa liha reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kuohukerma ja lohikuutiot.

Anna hautua, kunnes kala on kypsää.

Ripottele päälle yuoretta tilliä.

Tarjoile ruisleivän kanssa.