Tomaattipastakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)400 g  27 rl4 dl100 kcal4 g22 g0 g5,6 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Basilika, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 5,1 kcal0,3 g0,4 g0,1 g0,8 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
805 g    403 kcal7,6 g32 g28 g10 g
Ravintosisältö / annos201 g    101 kcal1,9 g8,1 g6,9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal0,9 g4 g3,4 g1,2 g
Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.