Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 900 g2,6 kpl   163 kcal5 g23 g3,6 g6,3 g
Vesi450 g 90 tl30 rl4,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g65 g    182 kcal12 g0 g14 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g60 g    16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1488 g    395 kcal20 g27 g21 g7,5 g
Ravintosisältö / annos298 g    79 kcal3,9 g5,3 g4,1 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    27 kcal1,3 g1,8 g1,4 g0,5 g
Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.