Sitruunamustikkamuffinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 200 g67 kpl50 tl17 rl2,4 dl812 kcal0 g200 g0 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 250 g  25 rl3,9 dl858 kcal26 g175 g3 g8,8 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustikka metsä- 60 g  5 rl1 dl26 kcal0,3 g3,8 g0,4 g2 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Luomukermaviili 12 % (Juustoportti), annos 20g200 g    260 kcal6 g7,8 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
26 annosta
1037 g    2957 kcal54 g395 g126 g11 g
Ravintosisältö / annos40 g    114 kcal2,1 g15 g4,8 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    285 kcal5,2 g38 g12 g1,1 g
*Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää joukkoon margariini, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori.

*Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.

Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa.

Vältä turhaa sekoittamista.

*Kääntele mustikat taikinaan.

*Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.