Kanatomaattipastakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)800 g  53 rl8 dl200 kcal8 g44 g0 g11 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Basilika, kuivattu 3 g 3 tl1,5 rl 7,6 kcal0,4 g0,6 g0,1 g1,2 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Broileri, rintafilee, paistettu, nahaton 400 g    670 kcal111 g0 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1863 g    1211 kcal125 g60 g53 g17 g
Ravintosisältö / annos233 g    151 kcal16 g7,5 g6,6 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal6,7 g3,2 g2,8 g0,9 g
Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään 2 tölkkiä tomaattimurskaa, saman verran vettä, valkosipuli (8-10 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Palotellaan broilerin rintafileet ja paistetaan kypsiksi.

Lisätään paistetut broilerpalat tomaattimönjään.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.